Syv tips til å få kredittkortsøknaden innvilget

Checklist paper and pen.

Har du opplevd avslag på søknaden om kredittkort, eller vil du bare sikre deg langt på vei at du kommer til å få godkjent søknaden når den tid kommer? I så fall vil du kunne ha nytte av tipsene vi kommer med i denne artikkelen, der vi skal avsløre syv tips for å få kredittkortsøknaden innvilget.

1. Oppgi riktig informasjon i søknaden

Det dummeste man gjør i en kredittkortsøknad, er å lyge med opplysninger. Spesielt hvis dette gjelder data om din egen inntekt, der du kanskje skryter på deg å tjene mer enn hva du faktisk har gjort. I så fall vil dette bli raskt avslørt, og de fleste banker vil avslå søknader der det er variabler mellom oppgitt inntekt og det som står skrevet hos Skatteetaten.

2. Ha en ryddig økonomi

Kvitt deg med eventuelle betalingsanmerkninger eller inkassosaker før du søker om kredittkort. Så godt som alle norske banker vil avslå søknader fra personer som har en negativ betalingshistorie, men dette kan du altså løse ved å betale ut de kravene du har mot deg før du søker.

3. Søk hos flere banker

Ved å søke om kredittkort hos flere banker, så øker sjansene automatisk for at du kommer til å få innvilget minst én søknad. Det er svært mange norske banker som tilbyr kredittkort, så i bunn og grunn bør det ikke være noe problem å skaffe seg et slikt kort. Husk bare å vent på svar hos hver enkelt bank – hvis ikke kan du ende opp med mange kredittkort!

4. Sjekk søkekriteriene

SucheFor å unngå at du får avslag på søknaden, så bør du sjekke hvilke kriterier banken stiller til sine søkere før du bestemmer deg for å legge inn en søknad. Kanskje oppdager du da at de har et alders- eller inntektskrav som er for høyt for deg, og da er det selvfølgelig ingen vits i å søke. Dog er aldersgrensen 18 år hos de fleste banker, med mindre annet er oppgitt hos banken selv.

5. Begrunn søknaden din

Hvis du har lav inntekt når du søker om kredittkort, eller har andre faktorer som banken kan stusse på, så anbefaler vi at du begrunner dette når du søker om kredittkort. For eksempel kan du begrunne lav inntekt med at du er student, men at du allikevel vil ha et kredittkort for ferie eller trangere tider. I så fall vil dette øke sjansen din for å få et kredittkort, dog med lavere kredittgrense.

6. Hør med den lokale banken din

Dersom du får avslag på avslag hos de mange internettbankene og kredittkorttilbyderne i landet, så kan det lønne seg å høre med den lokale sparebanken. Har du vært trofast kunde her, så kan det godt hende at de ser mellom linjene og tilbyr deg et kredittkort selv om andre banker har gitt deg avslag.

7. Kredittkort i familien

Dersom du selv ikke får godkjent søknaden, så kan du få noen i nær familie til å skaffe seg et kredittkort som du får tilgang til. Dette er naturligvis ikke en gunstig løsning for noen av dere, men hvis man får avslag når man selv søker så er dette trolig den eneste løsningen.