Info om Diners Club

DC_Print_CmykHar du hørt om Diners? Om ikke, så skal du her få en kort introduksjon til det som er et av verdens største kortnettverk. Diners er selskap på lik linje som MasterCard/VISA, og driver følgelig med elektroniske betalinger og den slags. Gjennom Diners Club kan du bli «medlem» i dette nettverket, og få et kredittkort som gir deg tilgang til en rekke fordeler, rabatter og bonuser. Blant annet passer kredittkortet meget bra for deg som ofte reiser med fly!

Betingelser og priser

Kredittkortet Diners Club har fordeler som passer ekstra godt for den reisende, men selve betingelsene er ikke alt for gode. Den effektive renten ligger på hele 34,78 prosent, takket være et årsgebyr på 695 kroner for å eie kortet. Dette er nødvendig ettersom Diners Club gir deg fordeler som adgang til flyplass-lounger og lignende (mer om dette i neste avsnitt). Videre så må du betale 4 prosent av uttakssummen i gebyr dersom du gjør uttak av kontanter i minibank.

Med Diners Club kan du søke om en kredittgrense på inntil 100 000 kroner. Dessuten har du 45 dager med rentefritak der du ikke betaler for det du har brukt.

Fordeler med kredittkortet

397406_0417-a_west_loungeDen første fordelen vi kan trekke frem med Diners Club, er at kredittkortet har reiseforsikring inkludert. Dermed kan du si opp forsikringen din hos banken, og følgelig spare en god del penger der. Videre så ligger fordelene tilrettelagt for den flyreisende. Ved å vise ditt Diners Club-kort på flyplassen, så får du tilgang til over 500 flyplass-lounger over hele verden! Utover dette byr kredittkortet på stadig nye tilbud og kampanjer, der du får rabatter på alt fra shopping til ferie og overnatting. Du kan også bestille spesielle kampanjereiser gjennom Diners til utmerkede priser!

Søke om Diners Club

For å søke om kredittkortet Diners Club, som for øvrig håndteres av selskapet Diners Club Nordic, så må du faktisk fylle ut et søknadsskjema på papir som må forsendes til selskapet. Følgelig er søknadsprosessen langt mer komplisert enn hva man forventer i 2015 – og ikke minst blir ventetiden lengre. Uansett så er aldersgrensen for å søke om medlemskap i Diners Club 18 år.