Hva bør jeg tenke på når jeg velger kredittkort?

BRDJ1X Credit cards, woman holding lots of credit and debit cards. Image shot 09/2010. Exact date unknown.

Nå til dags har kredittkortene blitt såpass forskjellige at man er nødt til å identifisere seg selv som en «brukstype» før man søker om et kredittkort. Kun på denne måten kan du få et kredittkort som er tilpasset din bruk, så slipper du å ende opp med et kredittkort fullstappet med masse fordeler som du uansett ikke kommer til å benytte av deg. Lurer du på hva du bør tenke på når du skal velge deg et kredittkort, så gir vi deg svarene her.

Hvilke bruksområder trenger du kredittkort til?

Selve definisjonen på hva du bør tenke på når du velger et kredittkort, er hva og hvordan du skal bruke kortet. Skal det ligge i bilen og brukes kun til å fylle bensin eller diesel med, så bør du skaffe deg et kredittkort som har omfattende drivstoffbonuser. Skal du heller ha et kredittkort som du vil bruke i stedet for bankkortet, altså til alt av handel, så skaffer du deg et kredittkort som har bonuser og cashback. Da kan du spare prosenter av hvert eneste beløp du handler med kortet, slik at det rett og slett blir veldig fordelaktig for deg.

Eller skal du kanskje ha kredittkortet til å finansiere et større prosjekt, som skal nedbetales over mange måneder. I så fall er du avhengig av et kredittkort som har lav rente, slik at de totale kostnadene til renter og gebyrer ikke blir uhåndterlig store. Det har seg nemlig slik at alle kredittkort har sine spesialiteter, og du må derfor finne et som matcher med din bruk. Et kredittkort med lav effektiv rente vil ha få bonuser og rabatter, men på en annen side så vil et såkalt «bonus-kort» ha høy rente. Hva velger du?

Har kredittkortet reiseforsikring?

credit-card-insuranceEn annen avgjørende faktor som kan være verdt å tenke over når man skal velge kredittkort, uavhengig av bruksområder, er om det har reiseforsikring inkludert. For hvis det har det, så er det helt klart en stor fordel for både deg, familien og øvrig reisefølge. En slik forsikring kan nemlig koste flere tusen kroner årlig dersom du tegner den i banken, mens gjennom et kredittkort så slipper du unna med en kostnad på 0,0 kroner. Følgelig er det mye penger å spare dersom du reiser ofte, og en av de virkelig store fordelene med en slik reiseforsikring er at den ofte dekker hele reisefølget også.

Kan du søke om dette kredittkortet?

Før du i det hele tatt bestemmer deg for et kredittkort, så er du nødt til å sjekke hvilke kriterier og krav banken har. For det kan godt hende at du faktisk ikke oppfyller søkekriteriene, og følgelig også må tenke på dette når du skal velge kredittkort. For selv om de fleste banker har en aldersgrense på 18 år, så er det mange kredittkort som har 20- eller 23-års aldersgrense. Krav til inntekt kan også være strengere i enkelte banker enn hos andre, sammen med andre krav om statsborgerskap, ingen betalingsanmerkninger og så videre. Derfor kan du også sammenligne søkekriteriene på tvers av bankene når du skal velge deg et kredittkort.